Je dierbare herinneren kan zaterdag in de tuin van het Yardenhuis in Goutum.
Je dierbare herinneren kan zaterdag in de tuin van het Yardenhuis in Goutum. Foto: Ingezonden

Zaterdag is het Yardenhuis gedenkplek

GOUTUM - Op zaterdag 4 november van 18.00 uur tot 21.00 uur wordt de mooie tuin van het Yardenhuis van Goutum omgedoopt in een bijzondere gedenkplek. Dan staat de jaarlijkse herinneringsbijeenkomst gepland. Met deze speciale bijeenkomst wil het Yarden-huis u de mogelijkheid geven om hier te herinneren.

Tijdens deze herdenkingsavond is het mooie terrein door een kunstenaar, muziek en sfeervolle verlichting omgedoopt tot een bijzondere gedenkplek. Daarbij bent u zelf ook in de gelegenheid om een lichtje te ontsteken voor uw dierbare die u wilt gedenken.

Met woorden, beelden en muziek kunt u herinneringen vormgeven. Laat op deze avond uw gevoel aanraken door onder andere zandtekenaar Elze van den Akker en Musicaltheatergroep 'Vals Alarm'.

Elze van den Akker is vormgever in de breedste zin van het woord. Ze ontwerpt illustraties, theaterdecors, tekeningen met zand en interieurproducten. Daarnaast speelt ze in voorstellingen, altijd beeldend, liefst op straat of op een locatie.

Musicaltheatergroep 'Vals Alarm' is een groep van 25 jonge, enthousiaste mensen die musicaltheater maken. De groep is in 1993 opgericht vanuit de musical 'Knetter' en sindsdien maakt 'Vals Alarm' jaarlijks een musicaltheaterproductie. De theaterlocatie is in Groningen en kan variƫren van een vlakke-vloer-theater tot een alternatieve theaterlocatie.

Wie u ook wilt komen herinneren, u bent van harte welkom, zaterdag 4 november van 18.00 tot 21.00 uur bij het Yardenhuis van Goutum. (www.yarden.nl/herinneren)