Avondbezorging Van Smaak

DRACHTEN – Vanaf 30 oktober is maaltijdservice Van Smaak begonnen met avondbezorging van warme maaltijden in Drachten en omgeving. Uit onderzoek blijkt namelijk dat steeds meer senioren 's avonds warm willen eten.

Vorig jaar werd voor het eerst gestart met de avondbezorging in Leeuwarden. Dit bleek een groot succes. Maaltijdservice Van Smaak gaat daarom nu ook 's avonds in Drachten warme maaltijden bezorgen. Met deze uitbreiding krijgt de klant meer keuzevrijheid en speelt de maaltijdservice in op het veranderende eetpatroon. De maaltijden worden in Drachten en omgeving in de namiddag tussen 16.00 uur en 18.00 uur aan huis bezorgd. Door de thermoboxen blijven de maaltijden warm en kan in de avond worden gegeten. Alle maaltijden van Van Smaak worden vers bereid in eigen keuken.

Lindberg-Event bij Greving & Greving

DRACHTEN - De Deense brillenfabrikant Lindberg wordt door de internationale brillenbranche als het ultieme designmerk beschouwd: het merk heeft meer internationale designprijzen ontvangen dan welk ander brillenmerk dan ook. Greving & Greving Opticiens was 30 jaar geleden de eerste dealer van dit topmerk in Nederland. In de vestiging aan de Zuiderbuurt 46 in Drachten is van woensdag 1 november tot en met zaterdag 4 november de uit meer dan 800 modellen bestaande Lindberg-collectie te bewonderen. Een unicum, want normaal is deze collectie alleen te zien op internationale brillenbeurzen.

Claudy Jongstra in Omrin's 'Recycle Boulevard'

LEEUWARDEN - De Friese kunstenaar Claudy Jongstra verhuist begin december met haar 'Waste NO Waste LAB' naar de nieuwe 'Recycle Boulevard' van Omrin Estafette in Leeuwarden. Zij geniet nationale en internationale bekendheid. Haar werk is over de hele wereld te zien en is opgenomen in verschillende collecties. Met de verhuizing verplaatst het LAB zich van de Suikerunie aan het Waagplein in Groningen naar de nieuwe 'Recycle Boulevard' in Leeuwarden.

Hiermee gaat het ontwikkelen van nieuwe, duurzame producten en uitvoeren van ideeën die leiden naar innovatie, circulariteit en sociale duurzaamheid onverminderd door. Het 'Waste NO Waste LAB' wordt ondersteund door het netwerk 'NL 2025', dat zich met innovatieve en verbindende initiatieven inzet voor een betere toekomst van Nederland. Meer weten? Check www.claudyjongstra.com of www.wastenowastefactory.com voor informatie over haar werken.

Talant redt
pukkelpompoen

DRACHTEN - De werknemers van Passiflora zijn door de uitschakeling van Oranje niet in de war. Nee, er is in Drachten een oranjekoorts ontstaan. Het bedrijfje van ondernemend Talant doet mee aan de actie: 'Red de Pukkelpompoen'.
Toen de werknemers van Passiflora hoorden, dat de 125.000 kilo pompoenen van Groninger boer Harry Luring (Onstwedde) door een hagelstorm 'onverkoopbaar' leken te worden, werden de contacten snel gelegd. "De pompoenen zijn kwalitatief prima en met deze actie voorkomen we dat de pompoenen vernietigd worden." De pompoenen gaan bij Passiflora als warme broodjes over de toonbank.

Vier de herfst in Twijzelerheide

TWIJZELERHEIDE - Op zaterdag 4 november kan men vanaf 9.30 de herfst vieren bij CorCaroli.Life in Twijzelerheide. Deze dag biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van de natuur. Ook komt er een hypnotiseur uitleggen en demonstreren wat je met hypnose kunt. Kosteloos programma, consumpties worden afgerekend. Bel 0511-449107 voor meer informatie en aanmelden.