Literaire muziek-avond met Auke Hulst

DRACHTEN - Op 15 november ontvangen de SLAS (Stichting Literaire Activiteiten Smallingerland) en de bibliotheek van Drachten schrijver Auke Hulst bij boekhandel Van der Velde in Drachten.

Auke Hulst is schrijver, journalist, muzikant en componist. Ter ere van zijn tienjarig schrijverschap gaat Auke Hulst op tournee met een programma rond literatuur en muziek. Tijdens de 'Auke 10 jaar Tour' vertelt hij over zijn romans en speelt hij muziek.

Auke Hulst (1975) groeide op in het gehucht Denemarken, nabij Slochteren. Door het vroegtijdig overlijden van zijn vader werd hij met zijn broer en zusjes opgevoed door zijn moeder, die dit niet goed aankon. Over zijn jeugd schreef hij in 2012 de succesvolle roman: 'Kinderen van het verloren land'.
Zijn laatste boek: 'En ik herinner mij Titus Broederland', gaat over de identieke tweelingbroers die wonen in een afgelegen bos omdat ze door de diepgelovige omgeving gezien worden als duivelskinderen. Ze leven geïsoleerd tot een ramp ze de gevaarlijke wereld in drijft. In de strijd om te overleven wordt de broederband op de proef gesteld.

Het boek staat op de longlist van de ECI-literatuurprijs 2017 en de Libris longlist 2017 en is bekroond met Harland Awards Romanprijs.

De voorstelling is 15 november, vanaf 19.45 uur in boekhandel Van der Velde, Raadhuisplein 5 in Drachten. Prijs: 5 euro voor studenten, 8 euro voor donateurs en leden van de bieb; anders 12 euro. Kaartverkoop bij de bibliotheek en de boekhandel Van der Velde. Reserveren: www. slas.nl.