In Frouckje State is nu een kuuroord gevestigd.
In Frouckje State is nu een kuuroord gevestigd. Foto: Ingezonden

Verjongen in nieuw kuuroord, Ryptsjerk

RYPTSJERK - La Ferme Therme heet het nieuwe kuuroord in Ryptsjerk. Het voormalige restaurant Frouckje State is omgetoverd tot een kuuroord met verschillende baden voorzien van helende mineralen. De baden zijn verwarmd tot ongeveer veertig graden Celsius.

De oprichter, Guido Sinnige, hoorde te vaak mensen praten over vage klachten. "In veel gevallen blijkt de oorzaak een mineraal tekort te zijn", is hij van mening.

Mensen gaan vaak naar het buitenland om te kuren. Sinnige vond dat dit ook dichter bij huis mogelijk moest zijn. Het nieuw ontwikkelde concept met mineraalbaden heeft een ontgiftende en verjongende werking op het lichaam. De tekorten aan mineralen zoals bijvoorbeeld magnesium, selenium, silicium en vele andere mineralen, kunnen tijdens het kuren via de huid weer worden aangevuld.

Een geheel nieuw concept, tot in de puntjes uitgedacht. Het kuren bestaat uit drie baden: een lava/zeoliet-bad, een bad met mineralen uit de Dode Zee en een Keltisch zeezout-bad. Na afloop wordt de huid geolied. De baden zijn heilzaam voor huid, lichaam, geest en een belevenis voor jong en oud.

Om de ervaring compleet te maken heeft Sinnige een gezellige lounge gecreƫerd waar een hapje en drankje genuttigd kunnen worden.

Voor meer informatie over het kuren bij La Ferme Therme: www.lafermetherme.nl