Mare Blaam, Famke van Wieren en Lisanne Hulder in een mooi 
uitgebalanceerde houding tijdens het EK acrogymnastiek in Polen.
Mare Blaam, Famke van Wieren en Lisanne Hulder in een mooi uitgebalanceerde houding tijdens het EK acrogymnastiek in Polen. Foto: Emil Buijs.

Acrotrio in top zeven op Europees kampioenschap

RZESNOW - Prachtige resultaten werden behaald door het trio Mare Blaam, Famke van Wieren en Lisanne Hulder op de Europese Kampioenschappen Acrogym in Rzeszow, Polen.

Daar maakten Mare en Famke uit Drachten met hun partner Lisanne van 19 tot 22 oktober deel uit van de Nederlandse delegatie junior/senior, nadat vorige week de Jeugd EK al gehouden werd in de Poolse stad.

Trainen bij Acro Academy

De dames hebben om zich te kwalificeren voor dit EK hard getraind bij de topsportstichting Acro Academy in Marum, waar zij in een speciale topsportgroep trainen. Voor de categorie 13 tot en met 19 jaar, waar de dames in uitkwamen, waren drie finale-mogelijkheden.

Naast de algemene finale waarin bepaald wordt hoe de ranglijst van Europa er uit ziet, werden ook aparte finales gehouden voor de beste landen op het gebied van balans- en tempo-oefeningen.

Drie keer finalist

Het lukte Mare, Famke en Lisanne om namens Nederland alle drie de finales te behalen. Een prestatie van formaat, temeer daar Lisanne de jongste deelnemer van het hele EK was: zij moet nog dertien jaar worden.

Voor tempo behaalden Mare en Famke met Lisanne de achtste plaats, voor balans en in de allroundfinales wisten zij zelfs zevende van Europa te worden.

Een ongelooflijke prestatie om hier te staan tussen de wereldtoppers van Europa, grootmeesters als Portugal, Rusland, Israƫl en Groot-Brittaniƫ.
Hun prestaties, en het behalen van alle finaleplaatsen, tonen aan dat Nederland op het gebied van acrogym hard op weg is naar de top.