Judo Kings in internationaal kampioenschap

GRONINGEN - De judoka's van de Judo Kings deden namens het Friese judoteam mee aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Teams. Met teams uit Duitsland, België en natuurlijk geheel Nederland was het een erg sterk bezet toernooi.

In de zaal van Martini Plaza werd het grote spektakel gehouden. De Judo Kings zaten verdeeld over de teams van de Judo A-Zeven in de leeftijdsklassen tot 10 jaar, tot 12 jaar, tot 15 jaar en tot 18 jaar. Elske van der Veen (Noardburgum) en Inaya Verharen (Gorredijk) veroverden samen met hun team in de klasse tot 10 jaar het goud en werden daarmee als beste gekroond.

In de leeftijdsklasse tot 12 jaar waren de Belgen en de Duitsers ook heel sterk, maar de meiden Minke de Ruiter (De Westereen), Nadja Rokic (Sneek) en Margje Busstra (Grou), wisten toch brons te winnen. In de categorie tot 15 jaar zaten Berber Ludema (Dokkum), Rixt Geertsma (Feanwâlden), Daphne de Jong (Gytsjerk), Agnes Elzinga (Mûnein) en Annemarie de Bruin (De Westereen). Deze judoka's versloegen alle teams, waardoor ze goud wonnen.

Als laatste was de klasse tot 18 jaar, hier zaten alleen Berber Ludema (Dokkum) en Nathan Klokman (Feanwâlden) in. Berber heeft al haar potjes kunnen winnen; met haar team werd zij tweede.