Drachtster Boys naar halve bekerfinale

APELDOORN - De zaalvrouwen van Drachtster Boys gaan door naar de halve voetbalbekerfinale na winst tegen PFC in Apeldoorn.

PFC werd overrompeld door de Drachtsters. Na zes minuten speeltijd stond het 0-5. De 0-1 door Tjitske Sikma was symbolisch. Alles lukte. Na een mooi hakballetje van Jessie Prijs vond Tjitske het net. De 0-2 en de 0-3 kwamen op naam van Jessie Prijs die Esther van Toledo niet veel later in de gelegenheid stelde om 0-4 te maken. Rianne Mulder maakte op aangeven van Marian Meijer 0-5. Voor rust maakte PFC nog 1-5. In de tweede helft scoorden Esther van Toledo (2) en Jessie Prijs, de eindstand werd 3-8. Drachtster Boys, als huidig bekerhouder, speelt de halve finale tegen KTP Nieuw Roden. Deze noordelijke derby is vrijdagavond 1 december in het Sportcentrum in Leek.