Be Quick Dokkum wint van Winsum

DOKKUM - Be Quick Dokkum heeft drie belangrijke punten gepakt tegen middenmoter Winsum. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de wedstrijd pas echt los in de tweede helft. Be Quick sloeg in de slotfase twee keer toe: 3-1.

De eerste helft kende geen hoogtepunten. Er werden geen kansen gecreëerd en ook niet weggeven. Na rust kwam Be Quick uitstekend uit de startblokken. Boele Terpstra kwam op rechts goed door. Zijn voorzet werd gemist door een verdediger, maar niet door Janco Wiersma. De grillige linkerspits schoof de bal laag in de verre hoek: 1-0. Het duurde slechts drie minuten voordat de bal aan de andere kant in het net lag. Een voorzet van Rogier Krohne werd ongelukkig in het eigen doel gewerkt door Rick de Jong: 1-1. In de drieëntachtigste minuut werd invaller Aron Beintema gehinderd in 'de zestien' en nu was de scheidsrechter resoluut. Vanaf elf meter was de sterk spelende Richard Kempenaar zeer koelbloedig: 2-1.

Winsum zette nog even stevig aan, maar de Be Quick-defensie kwam, gesteund door de ingevallen Folkert van Dongera, niet in de problemen. In blessuretijd werd het nog 3-1 door Aron Beintema, die zijn verdediger knap van zich afschudde en keeper Germen Bouwman kansloos liet. De fraaie assist was van de ingevallen (pas achttienjarige) Rindert Ykema. Be Quick nestelde zich weer stevig in de middenmoot en mag zaterdag in Harlingen aantreden tegen Zeerobben, vorig jaar, net als Be Quick, nog voetballend in de tweede klasse.