Thomas van der Ploeg van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk werd in Drouwen eerste bij het boomslepen.
Thomas van der Ploeg van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk werd in Drouwen eerste bij het boomslepen. Foto: Ingezonden

Paardensportprijzen PSV Trynwâlden en It Bytling

TOLBERT - In de klasse B-springen was er in Tolbert een eerste prijs voor Daniëlle Dijkstra van PSV Trynwâlden uit Oentsjerk met Sprinter. Ze scoorden 74 stijlpunten bij een foutloos parcours.

In Drouwen werd Thomas van der Ploeg eerste bij een hele andere tak van de paardensport: boomslepen. Samen met Jasmin voltooide hij het parcours als beste.
In De Westereen scoorden de Trynwâldsters bij de dressuur. Pas cal Bruinsma reed zijn Lord of the Dance naar de tweede prijs met 185,5 punten in de klasse L1. Anneke Post werd met Mister Pieter vierde in de klasse M1 (188,5 punten) en in dezelfde klasse werd Eefke Beuneker tweemaal derde met 191 en 194 punten.

De ponyruiters reden een thuiswedstrijd in manege De Sanjes. In de klasse B waren er drie prijzen. Marit Bultema reed Alex naar de tweede prijs met 196 punten. Ilona Risselada werd met Romantic Bounty eerste en tweede met 207 en 192 punten. Marilee de Vries scoorde in de M1 top-punten. Ze reed haar Evita tweemaal naar de eerste plaats met 210.5 en 216.5 punten.

HSF It Bytling

Zaterdag kwam Chinouk Weststrate van HSF It Bytling met haar pony Liberty's Contesss de la Luna in actie tijdens de dressuurwedstrijd in manege It Bytling in De Westereen. Dit was hun eerste indoorwedstrijd van het nieuwe winterseizoen en meteen een mooie start want ze behaalden in de klasse L1/L2 categorie C/D/E tweemaal een eerste plaats met 206 en 201 punten.