SC Veenwouden (blauw-witte tenues) staat onder druk tegen Broekster Boys, dat met 3-0 te sterk is. Foto: Meint de Vries

Broekster Boys pakt koppositie na winst

DAMWALD - De voetbalderby tussen Broekster Boys en SC Veenwouden is geƫindigd in een duidelijke 3-0 zege voor het team van trainer Ron de Boer dat op basis van een beter doelsaldo de leiding nam in de competitie.

De thuisclub was veel gevaarlijker dan SCV, dat aanvallend niet uit de verf kwam. Al na zes minuten werd het 1-0 toen de SCV-defensie stond te slapen bij een dieptepass van Durk van der Wal op Piet Wessel Dijkstra, die zomaar weg mocht lopen bij zijn tegenstander en in vrije positie fraai scoorde. Na een kwartier was het al 2-0, toen Jos Regnerus raak kon koppen uit een corner van Piet Wessel Dijkstra.

Het eerste gevaar van SC Veenwouden kwam pas na een half uur, toen doelman Johan Vonk in actie moest komen bij een schot van Rinse Procee. Beide ploegen kregen daarna kansen. In het eerste kwartier na rust probeerde SCV de aansluitingstreffer te maken, maar Nivard Vrieling zag doelman Vonk redding brengen en Stefan Jan Sijtsma kopte rakelings naast, na een goede voorzet van Joeri Dijk. De thuisclub teisterde de lat met een inzet van Hedzer Prins.

In een verder saaie tweede helft mocht SCV het initiatief hebben, maar was niet gevaarlijk. In de vierenzeventigste minuut werd het 3-0 toen SCV dom balverlies leed op het middenveld, waarna Jelmer de Vries aan de noodrem moest trekken om Hedzer Prins van scoren af te houden. Rienk de Haas wist wel raad met de penalty.
SCV snakt naar een overwinning, maar moet nog even geduld hebben, als VVI op bezoek komt.