Drachtster Boys Buitenpost: 2-2

DRACHTEN - Ruim 1000 kijkers kwamen af op de eerste serieuze krachtmeting in de eerste klasse E tussen Drachtster Boys en Buitenpost. Ze kregen een spannende wedstrijd met matig voetbal in een derbysfeer voorgeschoteld.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd en kregen kansjes, via Joran Olijve en twee keer Said Hassan. Buitenpost werd sterker in de duels en gaf de thuisclub geen ruimte om te voetballen. De 1-0 viel uit de lucht toen de bal na een corner van Mark Huizinga rechtstreeks in het doel verdween. Na rust veel strijd, irritaties en opstootjes, passend bij een derby. Said Hassan schoot in de handen van de keeper. Een prachtige aanval van de gasten werd keurig afgewerkt door Martijn van Roeden: 1-1. Said Hassan bracht de stand op 2-1 voordat hij zijn tweede gele kaart incasseerde. Er vielen vijf gele kaarten voor de thuisclub en twee voor Buitenpost! Een glijpartij van Mark Huizinga werd afgestraft door Rob Dijkstra, die de eindstand op 2-2 bracht.

Trainer Hans van der Ploeg kon leven met de remise. "Buitenpost is de beste ploeg in deze competitie en heel fit, terwijl wij met vier niet-fitte spelers kampen. Voor rust kwam het team de afspraken niet na, waardoor we onder druk kwamen".