Korfbaltoernooi

HURDEGARYP - De Promoasje Kommisje Kuorbal Tytsjerksteradiel (PKKT) is al weer volop bezig om het jaarlijks Tytsjerksteradieltoernooi vorm te geven. Het wedstrijdprogramma voor dit korfbaltoernooi is definitief vastgesteld op 4 november.

Na het wegvallen van sporthal De Westermar in Burgum wordt het toernooi gespeeld in sporthal de Hege Fiif in Hurdegaryp. De hoofdprijs is de 'Bertus Hoogland Bokaal'. Deelnemende korfbalclubs zijn DOW/Wêz Handich (Rottevalle en Eastermar), KF De Wâlden (Oentsjerk en Tytsjerk), Vlug en Vaardig (Garyp) en Quick'21 (Oudega). De eerste wedstrijd staat om 16.15 uur op het programma.

Nut en Nocht

DAMWALD - Kaatsvereniging Nut en Nocht uit Damwâld viert dit jaar haar negentigste verjaardag. Hoewel het er een lange tijd op leek dat dit de laatste verjaardag zou zijn, is het perspectief toch veranderd.

Een groep enthousiaste mensen heeft de schouders eronder gezet en wil de vereniging weer nieuw elan inblazen. Dat willen ze graag samen doen met iedereen die warme gevoelens heeft voor deze vereniging. Op vrijdag 3 november om 19.30 uur wordt er een bijeenkomst gehouden in het clubhuis de Snuter, Achterwei 62, om de plannen kenbaar te maken. Iedereen (leden, maar ook niet-leden) is welkom.