Redding van de bemanning van de Sirene, een thema tijdens de Nacht van de Nacht in Moddergat.
Redding van de bemanning van de Sirene, een thema tijdens de Nacht van de Nacht in Moddergat. Foto: Ingezonden

Nachtwandeling en schildercursus in Moddergat

MODDERGAT - Op zaterdagavond 28 oktober tijdens de Nacht van de Nacht organiseert museum 't Fiskershúske vanaf 19.00 uur een nachtwandeling door Moddergat. Op de route, die deels buitendijks is, vertellen acteurs over de verhalen van de stranding van de Sirene tijdens de kerstnacht in 1847. De wandeling kost € 2,00 per persoon.

Van 19.00 tot 20.15 uur kan men beginnen met het lopen van de route. De wandeling gaat door buitendijks gebied, waar geen straatverlichting is. Iedereen die drie kilometer kan lopen kan meedoen. De eerste starters van de tocht krijgen een kindvriendelijke versie te horen. Op 28 oktober gaat op veel plaatsen in Nederland de buitenverlichting uit in het kader van de Nacht van de Nacht. 't Fiskershúske doet daar op een unieke manier aan mee door bezoekers verhalen te vertellen in de duisternis.

Portretschilderen Gerrit Breteler

Binnenkort start ook een andere activiteit in Moddergat. Gerrit Breteler geeft een achtdelige cursus portretschilderen Gerrit Breteler is een veelzijdig kunstenaar. Hij schrijft, zingt, musiceert, componeert en schildert. Het portretteren heeft bij deze laatste discipline in de kunsten zijn voorkeur. Hij werkt volgens de traditionele schildertechniek. Zijn hedendaagse werk kenmerkt zich door passie en vakmanschap. Op dit moment werkt hij onder andere aan een reeks van portretten van 'fiskers' uit Paesens-Moddergat en omgeving. Wil jij op een ambachtelijke manier leren portretschilderen van deze bijzondere kunstenaar? Geef je dan nu op voor deze achtdelige cursus waarbij kunstgeschiedenis, instructie en begeleiding wordt gegeven door Gerrit Breteler. De cursus vindt plaats in het garnalenfabriekje in Moddergat en start op 31 oktober om 9.30 tot 12.00 uur. Geef je voor 26 oktober op via info@garnalefabryk.nl.