Het duo Magré en Magré speelt op 27 oktober in 'de Ontmoeting' in Damwâld.
Het duo Magré en Magré speelt op 27 oktober in 'de Ontmoeting' in Damwâld. Foto: Ingezonden

Concert Magré en Magré in Damwâld

DAMWALD - Op vrijdagavond 27 oktober zal in 'de Ontmoeting' een concert op orgel en vleugel worden gegeven door Wim en Wilbert Magré. Het onlangs gerestaureerde Pels en van Leeuwen-orgel biedt een prachtige gelegenheid om een concert te kunnen uitvoeren.

Wim Magré (1962) te Elburg is als organist verbonden aan de Grote of Sint Nicolaaskerk te Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Engelse kerk aan het Begijnenhof) in Amsterdam.

Wilbert Magré werd in 1992 geboren in Zwolle. Samen met vader Wim is Wilbert Magré dirigent van het Groot Nederlands Johannes de Heerkoor (700 zangers). Onder de naam 'Magré & Magré' in concert' hebben vader en zoon diverse concerten in het land op orgel en vleugel gegeven.

Componisten en improvisaties

Het concert biedt veel variatie, waarbij werken zullen worden gespeeld van Jan Zwart, Galuppi, Enrico Morricone, Lefébure Wély en John Miles. Naast deze componisten zullen er ook eigen improvisaties aan het programma worden toegevoegd, waarbij enkele stukken voor vierhandige piano ten gehore zullen worden gebracht.

Publiek is welkom om dit dubbelconcert bij te wonen op 27 oktober in 'de Ontmoeting', Foarwei 48 in Damwâld. Toegang € 7,50 per persoon, aanvang 19.45 uur.