Rabobank steunt museumwoning

DRACHTEN - De realisatie van het Van Doesburg-Rinsemahuis is dichterbij door steun van Rabobank Drachten Friesland Oost.

Op maandag 23 oktober werd in het Van Doesburg-Rinsemahuis aan de Torenstraat nummer 3 de samenwerking tussen de Rabobank en de Stichting Van Doesburg-Rinsemahuis bekrachtigd. De Rabobank ondersteunt de museumwoning financieel ten behoeve van de restauratie. Met steun van de Rabobank is de realisatie van het Van Doesburg-Rinsemahuis een stap dichterbij.

Stichting Van Doesburg-Rinsemahuis realiseert samen met Museum Dr8888 een museumwoning. De woning is dit jaar, na uitvoerige kleur- en bouwhistorische onderzoeken, zowel binnen als van buiten - gedeeltelijk - in de originele staat teruggebracht. Er is vanuit binnen- en buitenland grote belangstelling voor het werk van Van Doesburg. Momenteel is de voorkamer van de woning volledig gerestaureerd. Men kan een preview van deze kamer krijgen als onderdeel van de stadswandelingen die door museum Dr8888 worden georganiseerd. Kijk voor meer informatie op: www.museumdrachten.nl. Verwacht wordt dat volgend jaar, tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018, de gehele museumwoning gereed is om het publiek te kunnen ontvangen.