Nacht van de Nacht, tot leven gebracht in een uitdagende 
fotocompositie.
Nacht van de Nacht, tot leven gebracht in een uitdagende fotocompositie. Foto: Jan Koeman

'Duistere' wandeltocht vanaf De Schierstins

FEANWALDEN – Voor het eerst doet cultuur historisch centrum De Schierstins uit Feanwâlden mee aan de landelijke Nacht van de Nacht op zaterdag 28 oktober. Er is een wandeltocht van vier tot vijf kilometer uitgezet, waarbij op drie plekken verhalen worden verteld.

Verschillende verhalen

Deze activiteit is voor kinderen (vanaf tien jaar) en volwassenen. De mensen lopen in groepen de route. Er is een verhaal met poppen, een tragisch verhaal over het Goddeloos Tolhuis en nog een ander verhaal.

Reserveren voor tocht

De eerste groep vertrekt om 19.30 uur, daarna volgt elk kwartier een volgende groep. Omdat de deelname beperkt is, is reserveren verplicht. Inlichtingen: De Schierstins, info@schierstins of 0511-47293. Het is de negende keer dat in Nederland de Nacht van de Nacht wordt gehouden.

Het doel hiervan is aandacht te vragen voor de verstoring van de natuur door de grote hoeveelheden kunstlicht. Al dat licht verstoort de nachtelijke natuur en kost veel energie. In het hele land - Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld - zijn activiteiten rond de Nacht van de Nacht.