Op de Zandige Wijk van 'De Wrottersploech' kunnen volkstuinen worden gehuurd.
Op de Zandige Wijk van 'De Wrottersploech' kunnen volkstuinen worden gehuurd. Foto: Ingezonden

Volkstuin 'De Wrottersploech' in Drachten

DRACHTEN - In Drachten zijn genoeg mogelijkheden voor een volkstuin. Dit jaar bestaat de amateur tuindersvereniging 'De Wrottersploech' uit Drachten zestig jaar.

In 1957 is de vereniging opgericht voor mensen die graag tuinieren en in de vrije natuur willen zijn. Momenteel bezit 'De Wrottersploech' drie tuincomplexen: De Zandige Wijk aan het Noorderend in Drachten-Oost, 't Soethoudt in Drachten-West en De Dwarsvaart in Drachten-Zuid.

Met bijna vierhonderd leden is het een actieve vereniging. Op de Zandige Wijk is een Informatiecentrum en een blokhutwinkel, waar leden tegen gereduceerde prijzen zaden, plantgoed en andere tuinspullen kunnen aanschaffen.

Ook is er een kas waar onder andere geraniums, chrysantenstekken, knolbegonia's worden verkocht.

Het is een open en democratische vereniging die volop mogelijkheden biedt aan mensen die in verenigingsverband actief willen zijn.

Tuinen Zandige Wijk vrij

Drie keer per jaar ontvangen de leden het blad 'Wrottersnieuws' met informatie over de vereniging. De afgelopen tijd is er door vrijwilligers hard gewerkt op de Zandige Wijk om de vrije tuinen klaar te maken voor nieuwe huurders.

Op de Zandige Wijk zijn bordjes Te Huur geplaatst bij tuinen die vrij zijn voor verhuur. De Zandige Wijk is overdag vrij toegankelijk.

U kunt gerust een kijkje nemen en contact opnemen met bestuursleden of aanwezige tuiniers om informatie te krijgen.

Ook de website www.wrottersploech.nl geeft informatie over de contributie en de adressen van medewerkers.