Tijdelijke vestiging ABD Renault

LEEUWARDEN - ABD Renault opent 1 november in het oude pand van Auto Wijma aan de Groningerstraatweg te Leeuwarden tijdelijk een extra vestiging. ABD heeft rechtstreeks vanuit de fabriek in Frankrijk een grote partij gloednieuwe bedrijfswagens overgenomen. Omdat er op de vestigingen onvoldoende capaciteit is, is er gekozen voor een centrale locatie in Leeuwarden. 1 november komen de eerste vrachtauto's vol met bedrijfswagens aan in Leeuwarden. Het einde van het jaar nadert en dit is dé tijd voor fabrikanten om de voorraad af te bouwen. ABD Renault heeft toegezegd om 250 extra bedrijfswagens over te nemen. Deze bedrijfswagens bestaan uit diverse modellen en komen te staan in de showroom tegenover ABD Renault in Leeuwarden (voormalig pand Wijma) aan de Groningerstraatweg. Dit biedt ondernemers een uitgelezen kans om een bedrijfswagen met hoge korting naar keuze uit te zoeken en daarbij te profiteren van nul procent rente.

Benefietavond KIKA

MIDWOLDE - Gasterij Inkies organiseert in samenwerking met Stichting Kika een benefietavond op maandag 6 november, aanvang 18.30 uur. Tijdens deze avond zal er een verrassend 4-gangendiner geserveerd worden met een bijpassend wijnarrangement à € 75,00. Verder zal stichting KIKA tussen de gangen door een veiling en een loterij organiseren. De gehele opbrengst van de avond gaat naar Stichting KIKA. Kortom: een avond vol gezelligheid en heerlijk eten! Gaarne kaarten vooraf bestellen via de site: http://leek4kika.nl.

Feest Dorpsbelang Hurdegaryp

HURDEGARYP - Op 1 oktober was het 100 jaar geleden dat de Vereniging voor Dorpsbelangen Hardegarijp (VDH) is opgericht. In die honderd jaar is er veel veranderd in het dorp. Ook de VDH is niet meer dezelfde vereniging als destijds. "Mede dankzij de leden van de vereniging hebben we het 100 jaar kunnen volhouden. En natuurlijk ook dankzij de bestuursleden, die in al die jaren actief zijn geweest en nog steeds zijn." Het huidige bestuur wil het jubileum niet in stilte laten passeren. Leden, oud-bestuursleden en alle inwoners van Hurdegaryp zijn welkom in It Maskelyn in Hurdegaryp op vrijdag 3 november van 16.00 tot 19.00 uur.

Frits Spits signeert

DRACHTEN - Op zaterdag 28 oktober om 15.00 uur komt Frits Spits, Neerlands bekendste radiomaker, naar boekhandel Van der Velde voor een interview en Meet&Greet ter gelegenheid van zijn nieuwe boek De Standaard van Spits II. Hij zal deze dag bij boekhandel Van der Velde vertellen over deze biografie van het Nederlandstalige lied. Er is dan ook de gelegenheid om het boek te laten signeren.

Lezing Arabist Maarten Zeegers

DRACHTEN - Dinsdag 31 oktober geeft arabist en schrijver Maarten Zeegers een lezing over zijn boek Ik was een van hen in Bibliotheek Drachten. In 2013 verhuist arabist Maarten Zeegers met zijn Syrische vrouw Sarah naar de Haagse wijk Transvaal. In deze buurt is driekwart van de inwoners moslim en is hij degene die moet zien te integreren.

Al snel blijkt dat Zeegers niet welkom is in de gesloten gemeenschappen. Hij ziet maar één mogelijkheid: zichzelf voordoen als moslim. Zijn nieuwe identiteit opent een wereld waarin maar weinig Nederlanders thuis zijn. Zeegers, die 2,5 jaar in Syrië islamitisch recht studeerde en onder meer in NRC en de Volkskrant publiceerde, wilde weten wat die segregatie betekent voor de inwoners van deze wijk en voor hun beleving van de islam.Kaarten zijn te koop aan de servicebalie in de bibliotheek of via www.bibliotheekdrachten.nl. De lezing begint 19.30 uur. Kosten bibliotheekleden: € 5,-, kosten niet-leden: € 6,-.