Het team van de ambulancepost in Hurdegaryp.
Het team van de ambulancepost in Hurdegaryp. Foto: Ingezonden

Open dag ambulancepost Hurdegaryp

HURDEGARYP - De nieuwe ambulancepost van Kijlstra in Hurdegaryp is tijdens de open dag die onlangs werd gehouden goed bezocht.

"Er bleek veel belangstelling voor onze huisvesting en het ambulancewerk," zo laat het team ambulancemedewerkers van Kijlstra Hurdegaryp weten. "Met vooral eigen medewerkers hebben we alle bezoekers gastvrij en enthousiast mogen ontvangen en kennis laten maken met de ambulancezorg. Gezien de vele positieve reacties hebben de bezoekers dit als prettig ervaren."

Een prettige en functionele
ambulancestandplaats

Op locatie werd naast de nieuwbouwlocatie ook ambulancematerieel tentoongesteld en gedemonstreerd. Dit waren onder andere een ambulancemotor, ambulance-bikes, dienstvoertuigen van de Officieren van Dienst Geneeskundig en een ambulance-auto.

Verder was het Rode Kruis aanwezig met het Noodhulpteam. Dit team wordt gealarmeerd bij grootschalige incidenten en bestaat louter uit vrijwilligers.

"Zowel het gebouw als de ligging maakt het tot een zeer prettige en functionele ambulancestandplaats. Vanuit deze locatie willen we onze burgers snel en vakkundig van dienst zijn!" aldus de ambulancemedewerkers.
"Vanwege de inzet van alle betrokkenen, het prachtige weer en de grote belangstelling is het een zeer geslaagd open huis geweest!"