Freddy Hoekstra (25) trekt VVD-lijst

GERKESKLOOSTER - Freddy Hoekstra (25) is door de leden van de VVD Achtkarspelen gekozen als lijsttrekker voor de raadsverkiezingen op 21 maart 2018. Vorig lijsttrekker en huidig raadslid Lineke Kingma-Gardenier wordt nummer 2 op de lijst.

Freddy woont in Harkema en studeert Nederlands Recht, met de specialisatie: Staats- en Bestuursrecht, aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Hij is naast schaduwfractielid parttime werkzaam bij de gemeente Terschelling als medewerker bestuursrecht.

Freddy zegt over zijn benoeming: "Ik bin wiis mei it fetrouwen dat yn my steld wurd. As wâldpiken moat it ús stribjen wêze om te soargjen foar in liberaal Achtkarspelen. Mei myn heldere blik op saken sil ik soargje dat ús doelen, sa as in tunnel by de Uterwei by Surhuzum, wier wurde". Hij is naar voren geschoven nadat Lineke Kingma heeft aangegeven niet nogmaals het enige raadslid van de VVD Achtkarspelen te willen zijn. Al sinds zijn vroege jeugd is Hoekstra politiek geïnteresseerd en betrokken; "hij gaat nooit een discussie uit de weg."

Het is zijn bedoeling om samen met Kingma in de campagne de kar te trekken, om zo minimaal twee zetels te halen. Dit onder het motto: "Frijheid, eigen ferantwurdlikheid en rjocht foar de raap".