Het Talententeam van Drachtster Boys speelt zaalvoetbal in 
competitieverband.
Het Talententeam van Drachtster Boys speelt zaalvoetbal in competitieverband. Foto: Tibbesma Fotografie.

Voetbaloverzicht voor de regio

DRACHTEN - Na vorig seizoen in de Eredivisie U19 te hebben gespeeld, start het Talententeam van Drachtster Boys zaalvoetbal in de competitie in Noord-Nederland.

Vorige week dinsdagavond was de eerste wedstrijd. Het initiatief van de KNVB voor een Eredivisie U19 gaat het komende seizoen niet verder wegens gebrek aan belangstelling. Om de talenten van Drachtster Boys toch in de gelegenheid te stellen zich te blijven ontwikkelen, is er besloten om dit team in te delen in de Noordelijke KNVB-competitie. Meer weten of zelf voetballen in de zaal én heb je talent? Stuur mailtje naar c.kramp2@chello.nl

Harkemase Boys verspeelde opnieuw een 0-2 voorsprong in blessuretijd. Na goals van Jesse Renken en Jan Hooiveld zag het er goed uit voor de Boys, maar Quick Boys won in Katwjik met 3-2. Broekster Boys deed goede zaken in de wedstrijd tegen De Griffioen uit Oosterwolde. Werd er de afgelopen weken gesproken over vormbehoud, zaterdag bleek dat dit nog niet het plafond is van de ploeg. De Griffioen werd in een galavoorstelling met 7-0 afgedroogd.

SC Veenwouden is nog steeds puntloos na het 2-1 verlies tegen Wykels Hallum. WTOC verloor in een doelpuntrijk duel van VV Waskemeer: 4-3. Doelpunten Waskemeer: Jurrien Hummel, Michell Schievels 2 en Bouwe Veenstra. WTOC: Sybren Bosma 2 en Tedo de Bruin. De vrouwenteams van VIOD Driesum en Heerenveense Boys hielden het op 0-0.
Overige uitslagen: Lions '66 - SC Kootstertille: 1-6. VV Harkema-Opeinde - De Sweach: 3-0.