Het aantal opgevangen vogels neemt jaarlijks toe in De Fûgelhelling. Hier vier ransuilen.
Het aantal opgevangen vogels neemt jaarlijks toe in De Fûgelhelling. Hier vier ransuilen. Foto: Ingezonden

Fûgelhelling ook actief voor Groningen

URETERP - De Fûgelhelling in Ureterp vangt met ingang van deze maand ook wilde dieren op uit de gemeente Groningen. Hiertoe wordt een overeenkomst gesloten met de Dierenbescherming in Groningen.

Het opvangen van 'Groningse' wilde dieren gebeurde tot voor kort door Faunavisie. Deze organisatie had al eerder aangegeven te willen stoppen met deze dienstverlening voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. De Fûgelhelling is in staat de taak van Faunavisie over te nemen. De Fûgelhelling luidde overigens onlangs de noodklok bij Provinciale Staten. De Fûgelhelling vindt dat de provincie Fryslân financieel moet bijspringen, omdat er dieren uit de hele provincie worden opgevangen in Ureterp, én omdat er te weinig geld is om reiskosten van vrijwilligers te betalen en/of een beroepskracht.

Voorzitter Henk Marinus: "Eins soene wy struktureel 50.000 euro subsydzje hawwe moatte om én in goede beropskrêft goed betelje te kinnen, én op syn minst alle fyftich frijwilligers in reiskostenfergoeding jaan te kinnen. Dy komme nammentlik net allinne út Oerterp en Drachten, mar ek út Hearrenfean, Zevenhuizen en sels Snits, as't my net mist."
Provinciale Staten lijken niet happig, constateert Marinus.