Debuut squashers

ROTTERDAM - Squashteam CS Drachten/Froconsur debuteerde vorige week op het hoogste niveau tegen meervoudig landskampioen Victoria Rotterdam. Ondanks goed spel werd verloren.

Nederlands grootste squashtalent Thijs Roukens (18) uit Opeinde mocht het spits afbijten tegen de nummer 12 van de Nederlandse ranglijst Joris Wagenaar. Een ijzersterk debuut van de Friese junior die meteen zijn stempel op de wedstrijd drukte en zijn debuut met een 3-0 overwinning kon vieren. Daarna trok Joel Makin namens Rotterdam de overwinning naar zich toe: 3-1. Het slot was voor Nederlands kampioen Piëdro Schweertman namens Rotterdam en oud-Victoria speler Roeë Avraham, nu spelend voor de Friezen. Iceman' Schweert man won met 3-0. Eindstand 6-4 in het voordeel van de Rotterdammers.

Woensdag 25 oktober speelt CS Drachten/Froconsur hun eerste thuiswedstrijd in de Dunlop SBN Eredivisie. Drachten ontvangt Meersquash Hoofddorp, een titel kandidaat met de Nieuw Zeelandse nummer 10 van de wereldranglijst 'Superman' Paul Coll in de basis. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur in het SnijNoord Sportcentrum (Centre Squash Drachten) aan de Sportlaan 1 in Drachten. Toegang tot deze wedstrijden is gratis en het zal live te volgen zijn op de facebookpagina van Squash Drachten.