KC de Pein verliest van TFS in derby

DRACHTSTERCOMPAGIE - De korfballers van KC de Pein lieten de punten zondagmiddag aan thuisclub TFS.

In de eerste helft leek De Pein een overwicht te hebben: met de nodige moeite kwam De Pein op een 5-7 voorsprong bij de rust. Maar het was de strijdlust van de thuisploeg die de overwinning bracht. Na 5-7 werd het in een klein kwartier tijd 10-7. De Pein had nog even een opleving en kwam tot één doelpunt naderbij, maar een 'omdraaibal' en een strafworp werd de bezoekers fataal. De twee treffers die nog geforceerd werden, kostten teveel kracht en bleken onvoldoende, want met 12-11 pakte TFS belangrijke punten. KC de Pein gaat het winterreces in op de zesde plaats. In de zaal wacht de Opeindenaren een eveneens pittige competitie. Het eerste speelweekend is medio november.