Remise VIOD en Rottevalle, winst VV Drogeham

DRIEZUM - VIOD Driesum en VV Rottevalle hielden elkaar zaterdag in evenwicht: 2-2.

Met enkele aanpassingen hoopte VIOD-trainer Anton van Zwol de winnende formule te vinden. Zo liet hij de zeventienjarige Jelmer Roodhart debuteren. Op rechtsvoor speelde de eveneens jonge Jelle Kommerie. Deze jongelingen voetbalden zeer verdienstelijk.

Rottevalle had in eerste instantie het initiatief, dit resulteerde al in de tiende minuut in 0-1. VIOD oefende rondom de zestien meter niet genoeg pressie op de bal uit, zodat Fokke van der Veer op doel kon schieten. Onderweg werd de bal van richting veranderd, wat doelman Otte Visser kansloos maakte.

VIOD toonde karakter en liet zich niet van de wijs brengen, het initiatief werd overgenomen. Een minuut later was de stand alweer rechtgetrokken na een uitbraak via Jelle Kommerie. Hij speelde de diepgaande spits Erik van der Veen aan, die beheerst afrondde: 1-1. In de achtendertigste minuut nam VIOD een voorsprong. Een vloeiende aanval over meerdere schijven zorgde ervoor dat Bauke Visser de bal in de korte hoek kon plaatsen.

Een vlijmscherpe counter van Rottevalle leverde in de zeventigste minuut van de tweede helft 2-2 op. Spits Jorrit Schra van Rottevalle kapte Harm Schaafsma goed uit en schoot beheerst en strak in de korte hoek. In de laatste fase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. Beide ploegen speelden opportunistisch voor de winst, wat het spel niet ten goede kwam. Erik van der Veen schoot namens VIOD nog rakelings naast.

VV Drogeham

DROGEHAM - Zaterdag was Drogeham na negentig minuten te sterk voor VV Tzummarum.

Door een enorme teaminzet wist Drogeham tot scoren te komen en tegendoelpunten te voorkomen. De eindstand was 1-0. Drogeham liet direct aan de koploper Tzummarum zien dat het de aansluiting in de top vier wilde behouden. Elk duel werd gewonnen, het team stond compact en de spelers liepen voor elkaar de nodige meters dicht. Deze dominante start resulteerde al snel in een grote kans. Mehdi Djellal kwam oog in oog met de doelman van Tzummarum, maar hij schoof net naast.

Drogeham miste daarna nog kansen op voorsprong, maar kreeg na een dik half uur spelen wel de verdiende voorsprong in handen. Doelman Jeroen Krol opende op back Rintze de Vries. De laatste vond met een prachtige crossbal Jan Spinder bij de tweede paal. Spinder kopte hard, maar zijn inzet werd goed gekeerd. In de rebound was Bauke Ytsma alert en scoorde met zijn hoofd de verdiende 1-0.

Na rust werd Drogeham iets meer teruggedrongen op eigen helft. Echt grote kansen bleven uit voor de bezoekers.