Daniel Schouwstra in race voor uniek sporttalent

BUITENPOST - Daniel Schouwstra-Atsma (afkomstig uit Buitenpost en tegenwoordig wonend op zorgboerderij Moai Seldsum uit Oentsjerk) is winnaar van de eerste ronde van de landelijke verkiezing uniek sporttalent.

Dit betekent dat hij eerste halve finalist is in zijn categorie van Uniek Sporttalent 2017 (categorie verstandelijke beperking.) Van donderdag 2 november 8.00 tot zondag 12 november 20.00 uur is de halve finale. Ook de halve finale is een stemronde. Na de halve finale zullen er per categorie twee deelnemers/teams doorgaan naar de finale (de nummers 1 en 2 met de meeste stemmen). De jury kiest uiteindelijk het Uniek Sporttalent 2017.

De winnaar wordt gehuldigd op 28 november in de Amsterdam ArenA tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport. Daniel is lid van Lionitas Leeuwarden, waar hij trainingen volgt voor hardlopen (middenafstanden). In zijn vrije tijd mag hij nog graag langere afstanden lopen, voetballen (zit in de A1) en aan triatlons meedoen. Daniel traint ook op Papendal bij het Paralympics atletiekteam. Met het bedrag dat hij en zijn vereniging AV Lionitas kunnen winnen, kan het doel - de beste worden (door één op één begeleiding) - weer wat dichterbij komen. Een stem uitbrengen op Daniel kan via www.unieksporten.nl.sporttalent.