BMW stelt auto's beschikbaar voor Friese dorpen en bedrijven tijdens het evenement Elfwegentocht 2018.
BMW stelt auto's beschikbaar voor Friese dorpen en bedrijven tijdens het evenement Elfwegentocht 2018. Foto: Ingezonden

BMW doet mee. Jij ook? Elfwegentocht

LEEUWARDEN - BMW is de eerste automobielfabrikant die toezegt bij te dragen aan de Elfwegentocht 2018. De autofabrikant stelt twintig elektrische BMW-i3 modellen ter beschikking aan Friese dorpen en bedrijven. In het hogere segment biedt BMW de plug-in hybride 7-serie aan. Zo levert de fabrikant een grote bijdrage aan het fossielvrije evenement in juli 2018.

14 dagen zonder drup benzine

Van 1 tot en met 14 juli 2018 reizen zoveel mogelijk mensen in Fryslân zonder een druppel benzine of diesel te gebruiken. Vanaf de provinciegrenzen zullen elektrische en groengasauto's, deelauto's, segways, (lig-)fietsen, elektrische boten en andere (bijzondere) voertuigen het verkeersbeeld bepalen. Het worden twee weken feest zonder een druppel benzine. De Elfwegentocht is onderdeel van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland.
Het is niet toevallig dat juist BMW instapt in een project dat de toekomst naar voren haalt. Bijna een derde van het eigen wagenpark heeft een stekker en de BMW i3 is al een erg populaire elektrische (deel)auto.

Grootste innovatieve optocht

Op zaterdag 14 juli 2018 sluit de Elfwegentocht af met de grootste optocht ooit van innovatieve duurzame voertuigen. Uit de hele wereld worden duurzame voertuigen naar Fryslân gehaald.

Futuristische parade

Tijdens deze futuristische parade rijden ook voertuigen van BMW mee. Natuurlijk worden ook alle Friezen zelf uitgedaagd om een duurzaam voertuig te bedenken en mee te rijden. Van jong tot oud, van basis- tot hogeschool en van straat en dorp tot energiecoöperatie: de hele mienskip kan meedoen.