In de middeleeuwse kerk van Paesens geeft Harm Jan Wilbrink de lezing 'Christendom voor ongelovigen, een persoonlijk verhaal'.
In de middeleeuwse kerk van Paesens geeft Harm Jan Wilbrink de lezing 'Christendom voor ongelovigen, een persoonlijk verhaal'. Foto: Ingezonden

Lezing 'christendom voor ongelovigen' in Paesens

PAESENS - Harm Jan Wilbrink geeft zaterdagavond 28 oktober een lezing in de middeleeuwse kerk van Paesens onder de titel 'Christendom voor ongelovigen, een persoonlijk verhaal'. Volgens hem heeft het christendom ook in deze tijd veel te bieden, los van of men gelovig is of niet.

Harm Jan Wilbrink (1971) groeide op in een christelijk gezin, maar verloor zijn geloof in de puberteit. Hij studeerde psychologie en schakelde later over naar sociologie, maar kreeg na zijn studie weer belangstelling voor religie. Toch beschouwt hij zichzelf niet als gelovig. Vanaf 2001 organiseerde hij concertseries in oude kerken in Gelderland en Overijssel en werd lid van de 'Taskforce Toekomst Kerkgebouwen', die wil voorkomen dat leegstaande kerkgebouwen gesloopt worden.

Liefde voor natuur en geschiedenis bracht hem in 2007 naar Paesens-Moddergat, waar hij stichting Oan 'e dyk oprichtte en een kerklokaal herinrichtte als wadloopcentrum.

Tijdens de lezing wil hij uitleggen dat de vraag of iemand al dan niet in God gelooft voorbij gaat aan de vraag wat God eigenlijk is. Als Hij niet 'een ding te midden van de dingen' is, maar 'alles in al', of 'Hij die is wie Hij is', dan is er volgens hem geen sprake van geloof, maar valt God samen met natuur. Hij wijst er ook op dat het christendom die ruimte voor persoonlijke interpretatie laat.

De avond begint om 19.30 uur en er is muziek op het monumentale Gillmanorgel met werken van Bach en tijdgenoten door Hans van der Zouwen. De lezing duurt drie kwartier en de entree is een vrijwillige bijdrage voor gebruik van de kerk.
Meer informatie over deze lezing staat op www.harmjanwilbrink.com of u kunt bellen met
06 - 466 339 89.