Printbedrijf Probo doet mee met Klokhuis

DOKKUM - Carlijn Bot van printbedrijf Probo uit Dokkum hoefde niet lang na te denken toen de redactie van NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis haar benaderde voor Het Klokhuis Onderneemt Backstage: een landelijke bedrijvendag waarbij kinderen de kans krijgen om in het echt te zien hoe het er in een bedrijf aan toe gaat.

"Hoe kinderen tegen de wereld aan kijken, kan ook voor mooie vragen en ideeën zorgen. Daarbij is het voor ons ook een leuke uitdaging om op een begrijpelijke en makkelijke manier uit te leggen wat wij doen en maken", zegt de Friese HR-manager enthousiast.

Het Klokhuis Onderneemt Backstage, dat plaatsvindt op zaterdag 11 november, is onderdeel van een crossmediaal project over Ondernemen dat het NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis heeft opgezet met steun van de Kamer van Koophandel.

Doel van het project is om kinderen vertrouwd te maken met ondernemerschap, én om ze te inspireren ondernemende vaardigheden te ontwikkelen. "Ik was meteen enthousiast", zegt Bot. "Dit is een heel leuke en unieke kans om aan kinderen te laten zien en vertellen wat wij doen."

Druk en tóch meedoen

Voor veel ondernemers is zaterdag de dag van de week waarop zij het extra druk hebben. Toch kunnen zij ook meedoen aan Het Klokhuis Onderneemt Backstage, want elk bedrijf mag zelf bepalen hoeveel kinderen langs kunnen komen op welk tijdstip. Probo is van 10.00 uur tot 12.00 uur open voor belangstellenden. "Wij willen vertellen welke producten we allemaal maken en hoe we dit doen. Naast ons verhaal willen we ook graag laten zien wat we doen. Voor kinderen is het visuele vaak leuker dan een 'praatje'."

Tijdens de bedrijvendag krijgen kinderen uitleg en kunnen ze een kijkje in de keuken nemen. "We zijn een printbedrijf waarbij alles online besteld wordt. We produceren alles zelf in een productieomgeving waar ook grote machines staan die printen, frezen en snijden. We printen op veel verschillende materialen. Het is een mooie belevenis voor een kind om te zien hoe bijvoorbeeld een poster, sticker, foto op hout, behang of gordijnen worden geprint", besluit Carlijn Bot uit Dokkum.

Aanmelden

Bent u ondernemer en wilt u ook meedoen aan Het Klokhuis Onderneemt Backstage? Ga dan naar http://backstage.hetklokhuis.nl/ voor meer informatie en schrijf u in.


Feest: Dorpsbelang Hurdegaryp 100 jaar

HURDEGARYP - Op 1 oktober was het 100 jaar geleden dat de Vereniging voor Dorpsbelangen Hardegarijp (VDH) is opgericht.

In die honderd jaar is er veel veranderd in het dorp. Ook de VDH is niet meer dezelfde vereniging als destijds. "Mede dankzij de leden van de vereniging hebben we het 100 jaar kunnen volhouden. En natuurlijk ook dankzij de bestuursleden, die in al die jaren actief zijn geweest en nog steeds zijn."

Het huidige bestuur wil het jubileum niet in stilte laten passeren. Leden, oud-bestuursleden en alle inwoners van Hurdegaryp zijn welkom in It Maskelyn in Hurdegaryp op vrijdag 3 november van 16.00 tot 19.00 uur.