Slager Jouke Klijn

ZWOLLE- Slager/worstenmaker Jouke Klijn uit Burgum werd tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie op 2 oktober bekroond met maar liefst twee gouden oorkondes.

De deskundige jury let niet alleen op de smaak, maar ook op de samenstelling, geur, consistentie en het uiterlijk van een product. Producten van een perfecte kwaliteit, waar de jury niets op aan te merken heeft, krijgen een goud met ster bekroning. Overige topproducten worden bekroond met de beoordeling 'goud'. Enkele honderden slagers, uit met name Noord-Nederland, kwamen bij elkaar in het Van der Valk in Zwolle om getuige te zijn van de feestelijke prijsuitreiking. De beste slagers vielen in de prijzen en werden door de bekende sportverslaggever Tom Egbers en het bestuur van de Noordelijke Slagers Manifestatie in het zonnetje gezet.

Modeshow

SURHUISTERVEEN - Op zaterdag 21 oktober wordt in het centrum van Surhuisterveen vanaf 13.30 uur een spectaculaire modeshow gehouden.

De presentatie is in handen van Raynaud Ritsma van Vangrail. De langste rode loper van Nederland wordt tijden de modeshow uitgerold. Ook is er een kluunwedstrijd, waarmee modecheques zijn te winnen.

Ziekenhuis lokaliseert
afwijkingen borst

DRACHTEN - Ziekenhuis Nij Smellinghe gebruikt sinds dit voorjaar een patiëntvriendelijkere methode voor het lokaliseren van afwijkingen in de borst.

Als een afwijking in de borst niet te voelen is, bijvoorbeeld doordat deze kleiner is geworden door (chemo)therapie, maar wel verwijderd moet worden, is het nodig om voor de behandeling de afwijking te markeren. Het Drachtster ziekenhuis maakt gebruik van een jodiummarker, een klein staafje van ongeveer vier millimeter. De methode is patiëntvriendelijker, omdat voor de operatie geen draadje meer uit de borst steekt. Dit werd vaak als hinderlijk ervaren. Een ander voordeel is dat de chirurg de afwijking tijdens de operatie gemakkelijker kan bereiken om deze te verwijderen. Cosmetisch gezien wordt hierdoor minder schade aan de borst toegebracht. Daarnaast geeft een jodiummarker minder kans op verschuiving dan een draad. De jodiummarker kan ook voor lokalisatie van een lymfklier in de oksel gebruikt worden.

Seniorvriendelijk

DRACHTEN - Aandacht voor wensen en behoeften van iedereen staat bovenaan in Nij Smellinghe. Ook voor ouderen.

Met het behalen van het keurmerk Senior Vriendelijk Ziekenhuis bewijst Nij Smellinghe dit voor de derde keer op rij. Een groot deel van de patiënten heeft de leeftijdscategorie van zeventig jaar of ouder.

1 ster Echte Groenteman

DAMWALD - Bij De Schakel in Nijkerk zijn vorige week de winnaars bekendgemaakt van de landelijke verkiezing 'Groenteman met Ster 2017'.

De Echte Groenteman Klaas en Maaike van der Meer uit Damwâld is bekroond met 1 ster en behoort daarmee tot de top van de Nederlandse groentespeciaalzaken. Groenteman met Ster word je niet zomaar. Deelnemers worden beoordeeld op alle terreinen van zowel het ondernemerschap als het vakmanschap, maar ook alle onderdelen die de klant ziet en ervaart worden getoetst. Deskundige vakjury's, mysteryshoppers, winkelbeoordelaars, productbeoordelaars op hygiëne en klanten beoordelen de groentezaak uitgebreid in twee meetrondes. De sterwinnaars vertegenwoordigen daarmee de top van de Nederlandse groente- en fruitbranche.

Yes Telecom

DRACHTEN - In maart 2017 hebben de telecomproviders Vrieservice uit Drachten en Yes Telecom uit Leiden hun krachten gebundeld. Beide partijen richten zich volledig op de zakelijke telecommarkt.

Met de acquisitie van Vrieservice versterkt Yes Telecom haar positie in de MKB-markt en haar portfolio, met name voor vaste telefonie en internet. Hiermee kan de Solutions Provider nog beter ondernemend Nederland bedienen. Afgelopen halfjaar opereerde Vrieservice nog onder haar eigen naam. Vanaf donderdag 12 oktober is Vrieservice echter verdergegaan onder de merknaam Yes Telecom. Onder deze naam zal er verder gebouwd worden aan de zakelijke klantportfolio en wordt de dienstverlening uitgebreid. Met vier vestigingen in Drachten, Hengelo, IJsselmuiden en Leiden zal Yes Telecom haar positie in de markt blijven versterken.

Informatiedag coaching

TWIJZELERHEIDE - Zaterdag 21 oktober kun je van 10.00 tot 16.00 uur kennismaken met CorCaroli.Life in Twijzelerheide.

Het programma bevat onder andere een lezing door Wilma Post, oprichter van CorCaroli, over het nieuwe Zelfredzame Zorgsysteem. Tevens is er een workshop die draait om projectie. Het programma is kosteloos en inclusief lunch. Bel 0511 - 449 107 voor meer informatie en aanmelden.

'Alde Fryske' kaas

DRACHTEN - De Fryske introduceert een nieuwe kaassoort, de Alde Fryske. Het is een pittige oude kaas met beginnende kristalvorming en met behoud van de kenmerkende romige smaak en smeuïge textuur van De Fryske.

De Alde Fryske is bij de meeste bestaande verkooppunten van De Fryske te koop. Daarnaast is de Alde Fryske ook te bestellen in de eigen webshop. Het aantal verkooppunten is inmiddels vijftig, grotendeels in Friesland. Na deze mooie groei vanaf februari gaan dit najaar flink meer winkels De Fryske verkopen. Voor de winkels zie www.defryske.frl.

Website Harmonie

LEEUWARDEN - Stadsschouwburg De Harmonie lanceert een geheel vernieuwde website die online staat, onder de vertrouwde naam: www.harmonie.nl

De nieuwe website volgt op de moderne vormgeving van de Harmonie Agenda en de introductie van de Harmonie+ app. het is een gebruiksvriendelijke site door het heldere ontwerp, zowel op computer, tablet als op de mobiele telefoon. Het laatste nieuws is direct te vinden op de homepagina, net als de agenda.

In het menu zijn praktische zaken, zoals kaartverkoop, parkeren en onderwijs overzichtelijk gerangschikt. Maar ook activiteiten in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad, horecamogelijkheden in De Harmonie en Vriendenacties zijn eenvoudig te vinden.