LAN-party in bieb

DOKKUM - De bibliotheek in Dokkum maakt vrijdagavond 20 oktober ruimte voor gamers. Want om 22.00 uur wordt alles aan de kant geschoven en kunnen de gamers zich melden voor een nachtelijke gamesessie.

Deelnemers kunnen naar hartenlust gamen, bestanden uitwisselen of even chill een filmpje kijken. Iedereen vanaf zestien jaar is van harte welkom en de bieb zorgt voor de onmisbare voedingsstoffen als energiedrankje, chips en een powerontbijtje. De LAN-party start op vrijdagavond om 22.00 uur en eindigt op zaterdag 21 oktober om 10.00 uur.

Je kunt je opgeven via de site
www.ontdekdebieb.nl of aan de balie in de Bieb. Ben je lid van de bieb dan kun je meedoen voor
€ 10,- en als niet-lid voor € 12,50.

Theater Sense: 'Updiggin'

DOKKUM - Op zaterdag 21 oktober op zondag 22 oktober speelt de muziektheatervoorstelling Updiggin' in theater Sense. Bij Updiggin' wordt in Dokkum een lokaal programma gemaakt door mensen uit Dokkum en omgeving onder begeleiding van regisseur Nienke Zorgdrager, student regie aan de NHL.

Kaartjes zijn te koop via de site
www.sensedokkum.nl en kosten € 8,00 in de voorverkoop en € 10,00 aan de deur. Daarvoor zie je dus niet één, maar wel twee voorstellingen. In de muziektheatervoorstelling Updiggin' maakt het publiek in anderhalf uur tijd een wereldreis naar Afrika, waar twee mensen, door het lot met elkaar verbonden, de confrontatie met elkaar aangaan. De voorstelling vertelt over een intrige in Afrika en is uitgevoerd in verschillende muziekstijle, zoals pop, rock, reggae en ska, allemaal met een Afrikaans tintje.

Deze toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling bevat een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel. Updiggin', voorafgegaan door het lokale programma Wij Zijn, speelt op zaterdag 21 oktober om 20.00 en zondag 22 oktober om 15.00 in de theater Sense in Dokkum.

Orgelconcert

BROEKSTERWALD - Zondag 29 oktober wordt een orgeljubileumconcert gegeven in de Gereformeerde Kerk van Broeksterwâld vanaf 19.30 uur aan de Ds. Feitsmaweg 2 in Broeksterwâld.

Medewerking aan deze avond wordt mede verleend door de heer T. Reitsma als organist en het Christelijk gemengd zangkoor 'Ta Gods Eare'. Aanleiding voor dit orgelconcert is dat het huidige orgel vijftig jaar in gebruik is. Dit is een jubileum waar aandacht aan geschonken mag worden.
Men krijgt tijdens dit concert uitleg over de historie van het orgel. Na de dienst vindt er een deurcollecte plaats voor de onkosten.