Streekmarkt bij Verhildersum Leens

LEENS - Op Landgoed Verhildersum in Leens wordt op 21 oktober een streekmarkt gehouden.

Op de Streekmarkt kunt u gezonde producten kopen om die te verwerken in allerlei heerlijke schotels of om in te maken, zodat er in de winter ook nog zomerse heerlijkheden op tafel gezet kunnen worden. Laat u inspireren door de vele ambachtelijke lekkernijen en lokale producten. Ontmoet oude bekenden en probeer de producten van de standhouders. De ambachtelijke heerlijkheden op de Streekmarkt van Verhildersum inspireren immers menigeen tot allerlei fantasievolle gerechten. De producten komen voornamelijk uit de eigen streek.

Tijdens deze Streekmarkt zijn de bollen van de bijzondere 'Verhildersum-tulp' weer te koop, want het is nu bollentijd. Van de Bron presenteert zich met duurzame energie. Ook is Het NoorderErf aanwezig, een adviesbureau gespecialiseerd in het ontwerpen en beheren van boerenerven en -tuinen.

In oktober zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen. Het is namelijk 'Oktobermaand Kindermaand' en 'Maand van de Geschiedenis'. Daarom kunnen kinderen op stap met de Struunkaart en Struuntas om dingen over de natuur te ontdekken of met een tablet het Verhildersum Mysterie ontrafelen. Maar een speurtocht door de borg of over het landgoed kan ook. De streekmarkt is van 10.00 tot 16.00 uur.
De volgende streekmarkt is op zaterdag 18 november van 10.00 tot 16.00 uur in de Museumboerderij van Verhildersum (Dijkstilsterweg 4 in Leens).