Strijkers gezocht

BUITENPOST - Voor een op te richten strijkersensemble in Buitenpost zoekt De Wâldsang enthousiaste (alt-)violisten, cellisten en contrabassisten.

Het is leuk om samen muziek te maken waarbij het speelplezier bovenaan staat. Ervaring in een orkest is niet een voorwaarde, wel dat je zelfstandig een muziekpartij kunt spelen. Qua muziekgenre is het ensemble gevarieerd bezig met folk, jazz en klassiek. Ieder lid van het ensemble mag muziek aandragen om samen te spelen. Esther Goedhart, viooldocente aan de Wâldsang, zal de muzikanten begeleiden. Het idee is dat ze tweewekelijks bij elkaar komen.
Cultuurcentrum De Wâldsang hoort graag of je geïnteresseerd bent. Informatie bij Jeltje Deleu. telefoon 06-50837042 en e-mailadres leyenda_87@hotmail.com.

Open museum

GERKESKLOOSTER - Zaterdag 21 oktober is het museum/oudheidkamer in de Hervormde Kerk, Poorthoek 1A in Gerkesklooster open van 14.00 tot 17.00 uur.

Het museum is ingericht met documenten en voorbeelden van het voormalige klooster Jeruzalem. Het museum heeft van een dorpsbewoner gereedschappen gekregen van een klompenmaker. De stichting Historische Kring Gerkesklooster Stroobos was hier heel blij mee, aangezien het dorp vroeger verschillende klompenmakers in z'n midden had. Ook is er nog een oude gereedschapskist met timmermansgereedschap.

FilmCafé Burgum

BURGUM - Op donderdag 26 oktober 20.00 uur vertoont FilmCafé Burgum in Glinstra Sate de film The Danish Girl.

The Danish Girl vertelt het waargebeurde verhaal van Lili Elbe (Eddie Redmayne), de eerste transseksueel die in de jaren twintig een geslachtsaanpassing onderging. De film is geregisseerd door Tom Hooper (The Kings Speech) en is rijk aan fantastische beelden dankzij sets en kostuums, aangevuld met de soundtrack van Alex ander Desplat (bekend van de Harry Potterfilms). Toegang € 6.
Reserveringen gewenst: filmcafeburgum@gmail.com.

Sjonggroep

OUDEGA - Vele jaren, vanaf de oprichting in 1994, heeft het Sjong- en Willekoar de AldeGea sjongers uit Oudega met veel plezier gezongen in de Friese taal.

Er wordt een doorstart gemaakt onder de naam 'Sjonggroep Wat Oars' met een breed, nieuw en verfrissend repertoire, in verschillende talen, van popsongs tot evergreens en mooie ballads. Meezingen? De repetities zijn elke woensdagavond vanaf 19.45 uur in de Skippersseal in Oudega. Op 1 november 's avonds om 19.45 uur is er een open repetitieavond. Meer weten? Eppie Bosma, 06-58700633.