De konijnenkeuring is een onderdeel van de Frieslandshow in 
Holwerd.
De konijnenkeuring is een onderdeel van de Frieslandshow in Holwerd. Foto: Ingezonden

Frieslandshow in Holwerd met kleindieren

HOLWERD - Een speciale Frieslandshow staat voor de deur. De editie in Holwerd is een lustrumshow. Maar er is meer dat deze show tot een bijzondere maakt.

De Frieslandshow was jarenlang gekoppeld aan de sporthal de Trimmer in Dokkum. Door het wegvallen van de Trimmer als evenementenlocatie moest Pluimvee- en Konijnenfokkers Vereniging (PKV) Frisia op zoek naar vervangende accommodatie.

Er werd een uitmuntende accommodatie in Holwerd gevonden. Dit dorp beschikt over een formidabele Multi Functionele Accommodatie, een pareltje op dit gebied. In MFA 'De Ynset' aan de Morgenzon 7 zal de Frieslandshow plaatsvinden. Een scala aan kleindieren zal vanaf donderdag 26 oktober tot en met zaterdag 28 oktober het MFA bevolken. Konijnen, cavia's, hoenders, dwerghoenders, serama's, siervogels en sierduiven zullen samengebracht worden. Deze Frieslandshow is de opmaat en in zekere zin een testcase voor de show van 2018, waaraan dan een project in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 wordt gekoppeld. Maar eerst die van 2017. Openingstijden: donderdag 26 oktober vanaf 13.30 uur; vrijdag 27 oktober van 10.00 tot 21.00 uur en zaterdag 28 oktober van 10.00 tot 15.30 uur.