Na een lange camperreis kon in Singapore bij de Hollandse Club een cheque van 6600 euro worden overhandigd.
Na een lange camperreis kon in Singapore bij de Hollandse Club een cheque van 6600 euro worden overhandigd. Foto: Ingezonden

Van der Land's bij kinderen in Singapore

DRACHTEN - Na een spannende camperreis, die op 11 maart begon, kwam begin oktober een einde aan het avontuur van Wytze en Joan van der Land uit Drachten. Vanuit Drachten reden ze via Turkije, Iran, de 'Stanlanden', Siberiƫ, Mongoliƫ, China en Thailand naar Singapore. Ze brachten voor het kinderproject Tanjung Priok in Jakarta 6600 euro bij elkaar.

Na een uitdagend, 30.000 kilometer lang traject sloten zij hun avontuur af met een bezoek aan de Hollandse Club in Singapore, waar het eindbedrag bekend is gemaakt.

Ze hebben op hun reis onderweg veel vriendelijke mensen ontmoet, die hen hielpen om zover te komen. Met de camper door Thailand rijden is mislukt, omdat de autoriteiten de grenzen hebben gesloten voor buitenlandse campers. Tegen een extreem hoog bedrag de camper op een dieplader laten vervoeren mocht wel, maar dat vond de Van der Land's te duur. Vandaar dat ze besloten de camper in Laos achter te laten en per vliegtuig via Vietnam naar Singapore te reizen, om daar bij de Hollandse Club het kinderproject voor Tanjung Priok af te sluiten.

Het Drachtster echtpaar werd hartelijk ontvangen door de dagelijkse leiding. Het is de bedoeling om tot eind oktober het project in Tanjung Priok te bezoeken en met het bestuur te spreken over het selectieproces.

De speciale rekening, NL39RABO0313887667, die door notaris Anna de Vries uit Ureterp wordt beheerd, blijft tot 1 december open. Wytze en Joan van der Land komen 1 november weer in Nederland. Ze willen daarna lezingen geven over hun avontuur.