Preek van de Leek in Oudega

OUDEGA - Op zondag 22 oktober organiseert de Protestantse Gemeente van Oudega (Smallingerland) de Preek van de Leek. Dit is een initiatief dat sinds tien jaar op diverse plekken in ons land wordt georganiseerd. Met de Preek van de Leek zijn het nu eens niet de predikanten die de preekstoel beklimmen, maar mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen.

Prof. dr. Gabriël Anthonio zal in Oudega de Preek van de Leek verzorgen. Als directeur van de Dr. S. van Mesdag (TBS) kliniek in Groningen, eind jaren '90, maakte hij midden in de kliniek, van een cel zijn kantoor. Zijn motto: 'Kracht wordt zichtbaar in kwetsbaarheid.' Minder regels en meer menselijkheid, dat is wat hem drijft in zijn werk als bestuurder in de zorg en als docent.

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Gabriël Anthonio is bestuurder van Verslavingszorg Noord Nederland en bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervoor was hij directeur van Jeugdhulp Friesland en de Dr. S. van Mesdagkliniek in Groningen. Hij geeft regelmatig lezingen en schrijft columns over zijn werk, onder andere in het Friesch Dagblad.

'Afdalen naar de ander'

Thema van de Preek van de Leek op zondag 22 oktober is: 'Afdalen naar de ander'. Jezus trok zich niet terug op een veilige plaats met managers en beleidsmensen om Zijn boodschap uit te dragen. Nee, Hij koos een andere weg. De weg naar beneden.

Aanvang: 19.30 uur in het Ljochtbeaken.