Introductie 'Autismevriendelijke coach' dinsdag in De Pleats in Burgum

BURGUM – Dinsdagavond 17 oktober is er in Partycentrum Pleats in Burgum een gratis toegankelijke introductiebijeenkomst over een cursus voor de geaccrediteerde opleiding tot autisme-vriendelijke coach.

Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar en om 19.30 zullen Nynke Zuurmond en Saskia Buma een inleiding geven van deze opleiding, waarin theorie en praktijk elkaar afwisselen, omdat er altijd vanuit ervaringsdeskundigen opgeleid wordt.

"Autisme, je kunt er niks aan doen, maar wel iets mee doen", is de slogan van de autismeacademie, met de drijvende krachten Gijs Horvers en Marjon Kuipers, die ook het boek 'Plan B' hebben geschreven. Dit boek "gaat over het maken en opbouwen van contact met jezelf en met de ander in relatie tot autisme."

De auteurs zijn er volgens deskundigen en andere lezers in geslaagd op basis van hun kennis en ervaringen een praktische handreiking te schrijven voor mensen met autisme, en ook hun partners, ouders, leerkrachten, hulpverleners en ieder ander die op welke manier dan ook met autisme in contact komt.

Centraal in het boek staat de vraag: 'Ik heb autisme. Hoe nu verder?' en het vinden van antwoorden op die vraag. "Dit boek laat zien dat er veel praktische manieren zijn om de kwaliteit van leven van mensen met autisme te verbeteren", aldus psychiater Bram Sizoo.