David Douglas uit Utrecht treedt vrijdag op in Club 21
in Leeuwarden.
David Douglas uit Utrecht treedt vrijdag op in Club 21 in Leeuwarden. Foto: Ingezonden

Asteriks verkent de nacht met onder
andere David Douglas in Club 21

LEEUWARDEN - Met David Douglas, Stahlr en Vondeuhx duikt Asteriks op 13 oktober bij de Leeuwarder club 21 de nacht in. Headliner David Douglas staat te boek als één van de beste producers van Nederland.

Dit jaar bracht hij de veelgeprezen plaat Spectators of the Universe. Met deze dansbare elektronica speelt hij club na club plat. Support komt van Stahlr en Vondeuhx. De afterparty, ook in 21, wordt verzorgd door het Leeuwarder duo Pim bo en Klap. De deuren gaan open om 21.30 uur, tickets zijn online verkrijgbaar of bij King Kong Records voor vijf euro.

De Utrechtse producer wordt zo langzamerhand een bekende in Leeuwarden. Hij speelde eerder al op Explore the North in 2014 en presenteerde Haty Haty (met Blaudzun) op Welcome to The Village dit jaar. Zijn nieuwe plaat Spectators of the Universe landde goed bij onder andere 3voor12 en NRC. Laatstgenoemde vergelijkt Douglas met de 'ruwharige dance van Daft Punk', waar 3voor12 vooral 'hallucinatoire en kleurrijke knuffelhouse die ergens hangt tussen DJ Koze en Weval' hoort.

Eerste supportact Stahlr is een samenwerkingsproject tussen Anne Broekman (MTT) en Krampfhaft. Stahlr klinkt als Cocteau Twins, die een musical versie van Mary Shelley's Frankenstein opvoeren in een betonnen parkeergarage. Vondeuhx is het nieuwe project van Thomas Dijkstra en Henriette Diekstra uit Stiens. Hun eerste track Water heeft een warme, maar dwingende sound met een melancholisch randje.