WTOC  (geel blauw-tenue) valt
fanatiek aan, maar kan VV Dokkum niet van de winst afhouden.
WTOC (geel blauw-tenue) valt fanatiek aan, maar kan VV Dokkum niet van de winst afhouden. Foto: Jantsje Wiersma.

WTOC delft onderspit tegen VV Dokkum

OUDWOUDE - WTOC moest zaterdag haar meerdere erkennen in VV Dokkum en verloor met 2-3.

Vanaf de aftrap was het WTOC dat van zich liet spreken. De aanval werd gezocht wat resulteerde in 1-0 in de vijfde minuut. Doelpuntenmaker was Tedo de Bruin. WTOC drukte daarna door, wat nog een schot tegen de paal opleverde. Vervolgens was het Dokkum dat door meer rust aan de bal de wedstrijd domineerde tot aan de rust. Goals konden dan ook niet uitblijven.

In de twaalfde minuut schoot Jitse Keizer onder druk van Jan Gerrit Tacoma in eigen doel: 1-1. Net voor rust was het Martijn Jongeling die op dat moment de terechte 1-2 op het scorebord liet noteren.

WTOC kiest voor aanval

Na de rust was WTOC beter, er werd druk naar voren gezet, wat leidde tot kansen. In de zesenzestigste minuut was het raak: Tedo de Bruin kopte de 2-2 binnen. WTOC wilde meer en ging vol op de aanval. Door de aanvalskracht werden de verdedigende taken ietwat verwaarloosd, wat natuurlijk met een tegenstander als Dokkum en spelers als Martijn Jongeling niet zonder risico gaat.

Door een persoonlijke fout in de verdediging veroverde Jongeling de bal en kon ongehinderd op keeper Hoiting afgaan, die hem ook niet van scoren af kon houden: 2-3.

SC Veenwouden liep tegen de derde seizoensnederlaag aan tegen SC Joure: 0-2. VV Anjum kon geen potten breken tegen 't Fean'58: 1-4. Zwaagwesteinde had weinig moeite met Minnertsga: 4-0.