SC Kootstertille (wit-blauw tenue) liet een veelvoud van kansen onbenut tegen Foarut. Foto: Ingezonden

Kootstertille vermorst kansen, 't Fean '58 in vorm

KOOTSTERTILLE – SC Kootstertille leed zaterdag een volkomen onnodige 2-1 nederlaag tegen een zeker niet groots Foarút.

Als je weigert er van de vele kansen een paar te benutten, loop je juist het risico dat de tegenstander wel scoort. En die oude voetbalwet deed SC Kootstertille weer eens de das om. Tom van der Veen tekende voor rust voor de gelijkmaker, maar die wisten de Tilsters uiteindelijk toch niet over de streep te trekken.

Harkemase Boys heeft zaterdag met 2-3 verloren van Capelle, na een 2-0-voorsprong. De onvergetelijke misser van Dennis van Duinen was wereldnieuws. Harkemase Boys staat nu in de middenmoot.
VV Buitenpost en promovendus Noordscheschut hielden elkaar op 1-1. Buitenpost blijft ondanks deze halve misstap meedoen in de top van de eerste klasse.

't Fean '58 is op weg om het terrein dat verloren is gegaan - de tweede klasse - terug te veroveren. André van der Molen scoorde drie keer en routinier Willem van Kammen maakte de andere goal, resulterend in een 1-4 overwinning op VV Anjum. Zaterdag staat de topper tegen VV Zwaagwesteinde op het programma voor 't Fean '58.
De uitwedstrijd tegen RWF heeft VV Harkema-Opeinde minder problemen opgeleverd dan het vooraf had verwacht. Met name in de eerste helft waren de Harekieten slagvaardiger dan RWF.

In het tweede bedrijf worstelden de groengelen zich goed door een offensief van de Frieschepaalsters, waarna de wedstrijd vakkundig koud werd gemaakt: 1-5. Met zeven punten uit drie duels kent de ploeg van Willem Schokker een prima start.

FC Gelre bezorgde de zaalvrouwen van Drachtster Boys het eerste puntverlies: 5-4.