Broekster Boys wint ook in Grootegast

GROOTEGAST - Broekster Boys won zaterdag met 1-4 van FC Grootegast en doet goede zaken op de ranglijst.

Broekster Boys had in de eerste helft direct het betere spel en creëerde een aantal kansen. Na een klein kwartier kwam er een perfecte voorzet van Jos Regnerus. Piet Wessel Dijkstra scoorde koppend via de binnenkant van de paal: 0-1. Drie minuten later was er de gelijkmaker door een miraculeuze bal van Rick van Dellen. Ruim een kwartier voor tijd was er een fraaie steekbal van Piet Wessel Dijkstra op Jos Regnerus. Het negentienjarige talent behield het overzicht en speelde Rienk de Haas aan, die beheerst de bal achter keeper Bruins wist te plaatsen: 1-2.

Na de tweede gele en dus rode kaart van invaller Horinga maakte Broekster Boys een eind aan alle illusies van Grootegast. Hendrik Bouma scoorde 1-3. De kroon op het werk was het doelpunt van Jos Regnerus: 1-4. Met drie assists en een goal was Regnerus zonder twijfel 'the man of te match'. Zijn Braziliaanse salto mocht er trouwens ook zijn.

Broekster Boys speelt zaterdag thuis tegen debutant De Griffioen uit Oosterwolde.

De wedstrijd op het Halehonk in Damwâld begint zoals gebruikelijk om half drie.