Concert verplaatst

BURGUM/BUITENPOST - De brand waarmee vorige week woensdagnacht sporthal Westermar in Burgum verloren ging, heeft niet alleen sporters gedupeerd. Rotaryclubs Bergum en Lauwersland zouden een concert van de Koninklijke Luchtmacht in de sporthal houden, komende vrijdag.

Dankzij de medewerking van de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen is een alternatieve locatie gevonden: sporthal 'De Houtmoune' in Buitenpost. De zaal gaat om half acht open, het concert begint acht uur. Er zijn nog kaarten te koop.

De beide Rotaryclubs hebben samen met de gemeente Tytsjerksteradiel en het orkest van de Koninklijke Luchtmacht koortsachtig gezocht naar een nieuwe locatie. Woordvoerder Nico Lijkelema van Rotaryclub Bergum: "Vrijdag hadden we twee alternatieve locaties gevonden. De Luchtmachtkapel heeft het laatste woord in de keuze. Ze stellen eisen aan ruimte, kleedkamers, podium en natuurlijk akoestiek.
Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Die kosten € 15,- per stuk, te koop via www.rotaryclubbergum.nl/concert of bij de Primera in Burgum en Hurdegaryp. De opbrengst is bestemd voor bestrijding van laaggeletterdheid in N.O. Fryslan door de stichting Lezen en Schrijven.