Jistrum denkt (morgen) na over MFA in 't dorp

JISTRUM - De inwoners van Jistrum zijn morgenavond, 12 oktober, van harte welkom om mee te praten over een mogelijke multifunctionele accommodatie (MFA). De initiatiefnemers van deze bijeenkomst vinden zo'n MFA nodig.

Ze willen weten hoe de rest van Jistrum hierover denkt. Kindvoorzieningen in Jistrum kunnen alleen in stand worden gehouden, als er een multifunctionele accommodatie wordt gerealiseerd. Dat is een conclusie van het bureau BCN. De gemeente Tytsjerksteradiel heeft echter geen plannen om een MFA in Jistrum te realiseren.

"Wij zijn er van overtuigd dat de bundeling van de activiteiten in Jistrum in een MFA voor het dorp Jistrum van essentieel belang is", melden Dorpsbelang en de beide medezeggenschapsraden. "Doelstelling van deze avond is om te inventariseren bij de verenigingen of er behoefte is aan een MFA in Jistrum en hoe we dit kunnen realiseren. Op deze avond hebben we Wim Dijkstra, voorzitter van de 'werkgroep MFA Minnertsga', bereid gevonden om een toelichting te geven op het traject dat in Minnertsga is doorlopen om te komen tot een prachtig MFA in dat dorp. Aan- of afmelden voor deze bijeenkomst kan via:
g.hoeksma-veenstra@live.nl.