Gedeputeerde Sietske Poepjes en burgemeester Bearn Bilker onthullen het bord bij Burum.
Gedeputeerde Sietske Poepjes en burgemeester Bearn Bilker onthullen het bord bij Burum. Foto: Klaas Rozema

Burum steekt de culturele vlag uit voor 2018

BURUM - 'Het kleine broertje van Leeuwarden' noemt Burum zich, het dorp 'met de grote oren' in Kollumerland op de grens van Fryslân en Groningen. Burum doet komend jaar namelijk intensief mee aan 'Culturele Hoofdstad van Friesland', met als thema 'De Mienskip'.

Afgelopen zaterdag onthulde gedeputeerde Sietske Poepjes van de provincie Fryslân samen met burgemeester Bearn Bilker van de gemeente Kollumerland het bord met de aanduiding dat Leeuwarden in 2018 de culturele hoofdstad van Europa is. Het bord, dat zich eerder op de provincieweg aan de Lauwers tussen Groningen en Fryslân bevond, werd speciaal door de provincie naar Burum verplaatst vanwege de culturele activiteiten in 2018 in dit dorp.

Bij deze gelegenheid werd tevens het programma van 'Burum Cultureel 2018' gepresenteerd, aan de gedeputeerde, de burgemeester, wethouders en raadsleden, sponsoren en natuurlijk de Burumers. Het programma is tevens een fotokalender van het hedendaags Burum. In de kalender worden met vlaggetjes de dagen aangegeven wanneer de Burumers tijdens hun evenementen hun speciale culturele vlag uit kunnen steken. Het hele jaar door worden er activiteiten gehouden. De eerste activiteit zal plaatsvinden op nieuwjaarsdag 2018, met een speciale, grote knipoog naar Leeuwarden.

Het eerste exemplaar van de kalender en de bijbehorende vlag werden aangeboden aan gedeputeerde Sietske Poepjes, die Burum in haar toespraak prees voor de manier waarop de inwoners het thema voor 2018 hebben opgepakt en uitgevoerd.
Het kalenderpakket was (en is) na de presentatie te koop voor 10 euro, in het Burumer dorpshuis (als dit open is) of via e-mail:
boerumcity2018@gmail.com.