Witte Piet witbier

DOKKUM – Sinterklaas neemt dit jaar geen gekleurde Pieten mee naar Dokkum, maar de Witte Pieten zullen tijdens de landelijke intocht in Dokkum wél ruimschoots aanwezig zijn.

Dan presenteert de Bonifatius Stadsbrouwerij onder de naam 'Witte Piet' namelijk een feestelijk witbier. Op diezelfde dag (zaterdag 18 november) wordt ook het nieuwe proeflokaal van de stadsbrouwerij officieel geopend.

De pakjesboot zal in Dokkum afmeren aan de Diepswal, waar op dit moment op nummer 5 door Dockumer Biergilde in een monumentaal pand een micro-brouwerij met proeflokaal wordt ingericht. Dit gebeurt met steun van de provincie Fryslân, de gemeente Dongeradeel en een groot aantal plaatselijke ondernemers. Het proeflokaal met museale functie zal op tijd klaar zijn voor de Sinterklaasintocht.

Open dag school

KOOTSTERTILLE - Basisschool Oranje Nassau in Kootstertille houdt open dag op woensdag 18 oktober van 10.00 tot 14.00 uur.

Het kiezen van een basisschool voor uw kind is een belangrijk en misschien ook wel spannend moment. Het bezoeken van een school is dan ook zeker aan te raden. Dat geeft de mogelijkheid om sfeer te proeven, laagdrempelig met leerkrachten te spreken en rond te kijken. De scholen van NoorderBasis zetten op woensdag 18 oktober hun deuren open en u bent welkom. Meer informatie leest op u op www.oranjenassau-kootstertille.nl.

Kerst in kringloop

DRACHTEN - Bij Kringloopwinkel Hart in Friesland in Drachten beginnen de feestdagen nu al. Het mag dan nog geen half oktober zijn, met nazomer in het vooruitzicht, dat weerhoudt de winkel niet om kerstspullen in de schappen te zetten.

Ieder jaar in de eerste week van oktober pakken personeel en vrijwilligers al voor zonsopkomst kerstbomen, kerstballen en andere kerstdecoratie uit. Alles krijgt liefdevol een plek in de winkel. Als om 10.00 uur de deuren opengaan voor het winkelend publiek, hangt er een feestelijke sfeer.

ASTRON in
Innovatiecluster

DRACHTEN - ASTRON is toegetreden tot Innovatiecluster Drachten, dé samenwerkende hightech-bedrijven in Noord-Nederland.

Als het om opzienbarende ontdekkingen in ons heelal gaat, heeft ASTRON een grote reputatie. Ze is bovendien autoriteit op het gebied van radio-astronomie en stelt vanuit Dwingeloo wetenschappers over de hele wereld in staat het heelal nóg te beter te onderzoeken.

Crematorium

DOKKUM - Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân is eind september in Dokkum officieel geopend.

Op 1 april van dit jaar nam Respectrum Crematoria B.V. de dienstverlening over van Begrafenis- en Crematievereniging 'Dokkum en Omstreken'. Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân beschikt over een ruime ontvangsthal, een grote ceremonieruimte, drie opbaarkamers, een familiekamer en een foyer.

'Eigen wijze weg'

OLTERTERP - "Je huidige gevoelens, gedrag en reacties staan rechtstreeks in verbinding met situaties uit je kindertijd. Er ontstaan gewoontepatronen en overtuigingen die je in je huidige leven kunnen belemmeren."

In de training 'Je eigen wijze weg' maak je via lichaams- en ervaringsgerichte werkvormen opnieuw contact met het kind in jezelf, om te leren ontdekken wat jouw eigen wijze weg is. Meer informatie is te vinden op thuiskomeninjezelf.net en Facebook.com/thuiskomeninjezelf.net