Tienerdienst 'Square Reunion'

DRACHTEN - Op 15 oktober is er 's avonds een bijzondere tieneravond in Bethel aan de Bolder 75 in Drachten. De Square Band van Square 2017 komt langs voor een onvergetelijke Square Reunion.

"Een meeting waarbij we elkaar ontmoeten, we God zullen zoeken, Martin Koornstra zal spreken en waar de Square Band ons zal meenemen in aanbidding." Square Reunion is een terugkerende samenkomst voor tieners die naar Square zijn geweest en voor iedereen die er bij wil zijn. Square is een uniek en te gek interkerkelijk tiener evenement dat ieder jaar tijdens het Hemelvaartsweekend wordt georganiseerd.

Met hoogstaande activiteiten en diepgaande ontmoetingen is Square een investering in het geloofsleven. Daarnaast is Square een trainingsplek voor jongeren vanaf 18 jaar om te groeien in leiderschap.

Laat je verwelkomen door Evert en Danielle, laat je inspireren door Martin Koornstra en spring, zing en dans mee met de Square Band. De deuren gaan om 19.00 uur open en de avond start om 19.30 uur. Wees van harte welkom en neem je vrienden en vriendinnen mee. Meer info: www.bethel.nl/tieners/square/

Grindcore Indoor

BURGUM - Na een geslaagde editie in 2016 is Grindcore Indoor op zaterdag 14 oktober terug in Kiehool voor de tweede editie. Deze keer krijgt het indoor grindfeestje een internationaler karakter door twee grote buitenlandse acts.

Hoofdact Leng Tch'e uit Belgiƫ komt na zeven jaar eindelijk weer met een nieuwe plaat met de toepasselijke titel 'Razorgrind'. De Duitse veteranen van Keitzer zijn al sinds 1999 bezig en inmiddels toe aan hun achtste album.

De avond wordt gecompleteerd door drie Nederlandse bands. De gore-grind van Kaasschaaf, de crust-core van Gewoon Fucking Raggen en de rappe grindcore van het Friese Rancor Infest maken het een gevarieerde, doch brute avond. Aanvang: 19.00 uur. Entree: 10 euro.

Boekenmarkt

DRACHTSTERCOMPAGNIE- Zaterdag 14 en 21 oktober organiseert de Oudheidskamer in Drachtstercompagnie een boekenmarkt.

De boekenmarkt is van 10.00 tot 13.00 uur bij de Oudheidskamer, Fallaetswei 17. Er zijn duizenden boeken: romans, thrillers, jeugd, stripboeken, hobby, oorlog, geloof, Fries, Friesland, Nederland en streekromans. Tevens zijn dan de deuren van de Oudheidskamer geopend. Gratis entree. Ook kunt u de expositie bezichtigen van binnengebrachte spullen van de scholen.

De organisatie is in handen van: HKDK (Histoaryske Kommisje Drachtster Kompenije). Inlichtingen via e-mail: hkdk@hotmail.nl.