Het gemoderniseerde dorpshuis De Kamp is nog beter toegerust voor allerlei activiteiten.
Het gemoderniseerde dorpshuis De Kamp is nog beter toegerust voor allerlei activiteiten. Foto: Binne Kramer

Dorpshuis De Kamp in Sumar weer spic en span

SUMAR - Er is de laatste maanden hard gewerkt in en aan Dorpshuis De Kamp in Sumar.

Tijdens het Iepen Hûs op 13 oktober vanaf 17.00 uur zullen de gemeente Tytsjerksteradiel, de Enerzjykoöperaasje Garyp, vertegenwoordigers van het glasvezelproject en een vertegenwoordiger van het Dorpenteam aanwezig zijn om uitleg te geven over hun werkzaamheden en plannen en om vragen te beantwoorden.

Stichtingsvoorzitter Jurjen Baart: "It wie ek nedich, it gebou stiet der al hiel wat jierren, it is iepene yn 1980, en it waard tiid dat it, sis mar, in opfrisbeurt krige. De ferskate rûmtes binne opknapt, lykas de bar, dy hat in nije flier krigen en de hal en guon rûmtes binne yn de fakânsjeperioade skildere. Dat betsjut dat no ek de biblioteek en de seal foar RESET, de fysiorûmte, ynstallearre wurde koene. No is it klear en dat wolle wy graach witte litte, oan elkenien fansels, mar benammen oan alle ynwenners fan Sumar."

Margriet Bouma en Yka van der Veen uit Sumar hebben gezorgd voor de styling in De Kamp en dat heeft het dorpshuis een frissere en meer eigentijdse uitstraling gegeven, zonder dat daarbij de gezellige en intieme sfeer van een dorpshuis is aangetast.