Het omslag van het prentenboek 'Huis van Niks'. Dit boek wordt 14 oktober gepresenteerd in het Adverium.
Het omslag van het prentenboek 'Huis van Niks'. Dit boek wordt 14 oktober gepresenteerd in het Adverium. Foto: Ingezonden

Presentatie prentenboek Imena Foundation

DRACHTEN – Zaterdag 14 oktober bestaat Imena Foundation, die zich inzet voor onderwijs, schoon drinkwater en medische voorzieningen in Afrika, 12,5 jaar. Dat viert de stichting met de productie en uitgave van een prentenboek met als thema 'liefdevol delen'. Dat wordt gepresenteerd in het Adverium in Drachten.

Het verhaal dat in 'HUIS van NIKS' wordt verteld, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een Zambiaanse familie die ondersteund wordt door Imena Foundation: de 'Juliette family'. Op een dag brandt de hut van deze familie volledig af en blijft de familie berooid achter. Dankzij de vrijgevigheid van de dorpsgemeenschap lukt het de familieleden om opnieuw een leven op te bouwen.

'HUIS van NIKS' vertelt een verhaal over liefdevol delen, voor kinderen van drie tot en met zes jaar. "Maar ook oudere kinderen zullen er veel plezier aan beleven", voorspelt Margriet de Wilde van Imena Foundation. Het boek wordt tijdens het jubileum op zaterdag 14 oktober gepresenteerd in het bijzijn van onder andere een delegatie vanuit de Zambiaanse Ambassade in Brussel. Ook alle donateurs en anderszins geĂ¯nteresseerden van Imena Foundation kunnen van 15.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn in het Adverium. Schrijfster Reinie Bouma-van Manen leest het boek persoonlijk voor en een van de illustrators, De Zandprinses Rosa van der Vijver, verzorgt een voorstelling over Afrika. Net als in het boek zal zij bijzondere zandtekeningen maken. Voor de kinderen wordt er in het Adverium een grote zandbak gebouwd. Tijdens het jubileum is het boek zowel in het Nederlands, Fries als in de Engelse taal te koop voor 12,95 euro per stuk. De opbrengst van het prentenboek komt ten goede aan het ondersteunen van gezinnen in Zambia die het schoolgeld en andere basisbenodigdheden voor hun kinderen niet kunnen bekostigen.