Dieuwertje Bok presenteert de live-uitzending van de intocht van Sinterklaas in Dokkum.
Dieuwertje Bok presenteert de live-uitzending van de intocht van Sinterklaas in Dokkum. Foto: Roel Jorna

Dieuwertje Blok verwelkomt de Sint

DOKKUM - Nog vijfeneenhalve week en dan is de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum. De organisatie is goed op stoom en dat moet ook. Het is zomaar 18 november. Na de live televisie-uitzending gaat het feest nog door, tot ongeveer 16.00 uur.

De route is bekendgemaakt. De omwonenden en bedrijven aan de route worden steeds geïnformeerd. Ondernemers van Dokkum zijn bij elkaar geweest. De boot van de Sint, Pakjesboot 12 (stoomschip Hydrograaf), legt aan aan de Dijk. Na de ontvangst door de burgemeester, gaat de Sint op zijn paard Amerigo verder door een deel van het centrum. De route is als volgt: de Dijk, de Zijl, Vleesmarkt, Westerbolwerk, Hanspoort, Hogepol, Legeweg, Nauwstraat, Koningstraat en de Markt.
Zorg dat u op tijd komt en een mooi plekje uitzoekt. Ook kunt u de route volgen op de diverse schermen. Op zijn tocht door de binnenstad komt de Sint langs verrassende optredens. De route eindigt rond 13.00 uur op de Markt. De NTR zendt de intocht live op tv uit op NPO Zapp (NPO 3), van 12.00 tot 13.15 uur. De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok. Op de kade wordt ze bijgestaan door onder andere Jeroen Kramer. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. Dieuwertje presenteert ook het Sinterklaasjournaal. Dit wordt uitgezonden vanaf maandag 13 november. Meer info: website
SintDokkum.nl.