Robin Huisman de Jong (rood-zwart tenue) schermt de bal af.
Robin Huisman de Jong (rood-zwart tenue) schermt de bal af. Foto: Kiepie.nl

VV Buitenpost klopt ook Gorecht

HAREN - VV Buitenpost heeft de uitstekende competitiestart in Haren een vervolg gegeven. Gorecht werd met 1-4 verslagen. Grote man aan Buitenpost-zijde was middenvelder Rob Dijkstra die driemaal doeltreffend was. De andere goal van de Blauwkes kwam op naam van spits Rudmer Loonstra.

Pas na een half uur bloeide de wedstrijd op. Uit een hoekschop van Rolf Dijk kopte aanvoerder Berend Schootstra door en wist Rob Dijkstra vervolgens de 1-0 binnen te koppen. Na rust scoorde Rudmer Loonstra 2-0 door een voorzet van Martijn van Roeden na een fantastische aanval binnen te schieten: 0-2. Vervolgens wist Rob Dijkstra binnen vijf minuten tweemaal te scoren. Loonstra gaf af op Dijkstra die met een sublieme actie voor het derde Buitenposter doelpunt zorgde. Daarna vond Dijkstra na een corner van Joran Olijve met een kopbal het net. Vlak voor het eindsignaal redde Zuidema nog de eer voor Gorecht: 1-4.